24.03.2017

Esineiden internetin operaattori Connected Finland keräsi kahden miljoonan euron lisärahoituksen ja laajentaa Viroon.


LEHDISTÖTIEDOTE

 

Espoossa 24.3.2017

 

Esineiden internetin operaattori Connected Finland keräsi kahden miljoonan euron lisärahoituksen ja laajentaa Viroon.

 

Maailmanlaajuisen Sigfox-teknologian verkkoa Suomessa ja Virossa operoiva Connected Finland on kerännyt juuri päättyneellä toisella rahoituskierroksellaan kahden miljoonan euron lisärahoituksen. Rahoituksen turvin yhtiö laajentaa verkkopeittoansa merkittävästi Suomessa ja aloittaa verkon rakentamisen ja operoinnin Virossa Connected Baltics tytäryhtiönsä toimesta. Kesään 2017 mennessä verkon peittoalueella asuu jo noin 90% suomalaisista ja noin 50% virolaisista.

 

Yhtiö on kerännyt kahdella rahoituskierroksellaan yhteensä kolmen miljoonan euron rahoituksen. Toisen rahoituskierroksen suurimpia mukaan tulleita rahoittajia ovat LähiTapiola, Tekes ja Nordea.

 

”Rahoituskierroksemme onnistui yli odotusten ja mahdollistaa liiketoimintamme nopean kiihdyttämisen kysyntää vastaavasti. Meille tämä tarkoittaa verkon rakentamisen ja operoinnin lisäksi palveluliiketoimintaa mm. laitekehityksen ja IoT-palveluiden muodossa. Esineiden internet on nyt todellakin täällä ja investointimme tulee tarkoittamaan tuhansille suomalais- ja virolaisyrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, iloitsee Connected Finlandin toimitusjohtaja Markku Patronen.

 

”Viime syksynä aloitetun kaupallisen toiminnan jälkeen olemme onnistuneet saamaan liikkeelle merkittäviä suurten volyymien asiakasprojekteja, solmimaan jälleenmyyntisopimuksia varteenotettavien kumppaneiden kanssa ja toimimaan kehitysalustana laajalle joukolle IoT-ratkaisuja ja –laitteita kehittäviä yrityksiä. Kaikesta tästä kerromme kevään mittaan lisää”, jatkaa Patronen myhäillen.

 

Grannenfelt Finance Oy toimi yhtiön neuvonantajana rahoituskierroksella ja edesauttoi merkittävästi yhtiön rahoituspohjan laajentamisessa. Grannenfelt Finance on vuonna 2015 perustettu riippumaton elinkaarirahoitusratkaisuihin keskittyvä yritys.

 

”Connected Finlandin rahoituskokonaisuus oli poikkeuksellisen mielenkiintoinen. Onnistuimme hyödyntämään niin julkista kuin yksityistä sektoria ja kokoamaan sekä vieraan että oman pääoman ehtoista rahoitusta. Haluamme kiittää tässä yhteydessä Tekesiä, Nordeaa, Finnveraa, LähiTapiolaa ja lukuisia enkelisijoittajia”, toteaa Grannenfelt Finance Oy:n perustaja Eeva Grannenfelt.

 

Lisätietoja:

Markku Patronen, toimitusjohtaja

Connected Finland Oy

markku.patronen@connectedfinland.fi

+358 (0)50 5065393

 

Eeva Grannenfelt, toimitusjohtaja

Grannenfelt Finance Oy

Eeva.grannenfelt@grannenfeltfinance.fi

+358 (0)50 5446355

Viimeisimmät artikkelit


Haussa IoT-trainee

Esineiden internet on kenties suurin ja jännittävin teknologinen murros lähihistoriassamme. Haluatko olla tuon...

Lue Lisää